Zidano, razidano, zazidano

Posted: 21 februara, 2014 in Moja kristalna zrnca

311540_229655513753416_146701118715523_673580_4449158_n

Ne pišem baš često u poslednje vreme, priznajem. Pokušam da nešto iskuckam, ali kao da su mi se prsti smrzli, ne ide, reči prazne i providne, obrišem, ustanem, prošetam  pa se opet vratim. Onda malo prošetam i po (meni) dragim blogovima. I tako vrlo često naletim na jednog „bezobraznog“ Wojciech koji me uporno podseća  da je život (uprkos svemu) lep, da ga čine sitnice, da budem zahvalna na svemu što imam, da ne zujim i ne zvrndam, već da se nasmejem i budem ono što jesam, ma koliko se ja trudila da budem velika, jaka stena, ipak sam samo  devojčica, umrljana suzama, bojicama, zatrpana knjigama i svojim ilizijama kojima gradim svoju tvrdjavu. I sve to moje zazidano on lepo razida, naslaže ciglu na ciglu i kaže mi svojim tekstovima da prestanem da lažem sebe. Život je divan, i ti ljudi, ti naši koji nas vole čak i kada viču, kada spavaju, kada jesu i kada nisu tu, vrede čitavu riznicu svog svetskog blaga. Njegove reči me poput šamara trgnu i probude, natera me da se nasmejem i pogledam drugačijim očima.

I prodju tako dani, a ja opet od razidanog zidam i opet sebe zazidam, pa moram da se vratim na njegove stranice, tražim pomoć da nadjem tračak sunca koji će me po ko zna koji put podsetiti ko sam. I kako je lepo voleti bezrazložno, ne tražeći ništa za uzvrat i uživati u trenucima. Da je ovaj ovozemaljski život kratak i da ga treba bojiti samo veselim bojama, lepim notama, dugim šetnjama, osmesima, zagrljajima, nadom, razumevanjem.

Kada me zatrpaju tamne senke i tmurni oblaci otrčim do njegovih stranica da me kao stariji brat podseti kako postajem nadobudna i siva, da sam ponovo zatrpana suvišnim rečima i da se žalim na se što treba i što ne treba, istuširam se njegovim čistim rečenicama i ponovo zablistam kao žena, kao majka, kao biće. Opet lagano razidam, složim i odskakućem niz drum. Zviždeći. Smešeći se. Lagana kao oblak. Hvala.

komentari
  1. poznanik kaže:

    Da, to su ti odgovori koje tražimo u sebi.Problem je što retko sebi postavimo prava pitanja.
    Tvoj post mi se dopada.Veoma. 🙂
    P.S. Obožavam devojčice u ženama 😉

  2. Wojciech kaže:

    Prećutaću ovaj komentar.
    Samo ću gore, na notne linije dodati note. 🙂

  3. oblogovan kaže:

    E, stvarno si u pravu. Meni njegovi postovi uvek razvuku osmeh, mada su tako surovo stvarni da možda i ne bi trebalo… Zaslužio je ovaj post… Bravo.

  4. malabreskva kaže:

    Klovnovi su tu da bi nam život razvedravali 🙂

  5. BeeSeeDee kaže:

    Zahvaljujuci tvom zadnjem pasusu nestalo mi je maltera…
    Ti si moj heroj … Luv ya :*

Postavi komentar