Korak dalje ili bliže sebi

Posted: 1 marta, 2012 in Moja kristalna zrnca

Bila je zbunjena kada joj je rekao sve što zaista misli. I bilo je čudno i šareno, bilo je nesvakidašnje. Pitala se kako je moguće da je sve te znake drugačije tumačila. Mislila je da je zaobilazi, da smeta, da je  kamen o koga  se spoticao. Bila je mali stakleni kamen. Dragi kamen.

Sa dva koraka unazad dalje od njega bila je bliža sebi, a opet tako raspršena. Nije bila spremna na reči koje je rekao. Nije bilo plavih nota oko njih, ništa nije mirisalo na tugu, samo na sedefnu grešku dvoje opijenih i izgubljenih.

Rekao je „- Izvini“  – nakon prestupa. Prešao je  zamišljenu liniju.

Rekla je – „U redu je“. Znala je da nije. Plakaće kad stigne kući.

Nije bila sama u svojoj glavi. Šuštao je severac i drhtala je. Znaci su svuda oko nje, a ona  ih tumačila drugačije. Sada kada zna sve je tako lako pročitati. I tako lako pobeći od drugih. Sam sebi si uvek najjači protivnik. Boriti se sa sobom dok ti u ledja duva vetar prošlosti nije lako. Naročito ako još u startu želiš da izgubiš.

komentari
  1. tangolina kaže:

    Boriti se sa sobom dok ti u ledja duva vetar prošlosti nije lako… mislim da je s tim vetrom problem kad duva u lice,i ne da nam da krenemo napred…

  2. tangolina kaže:

    Uvek se nadam boljem, kao da su svi ambisi iza mene, kao da je sve najgore prošlo…možda me zato vetar u lice više koči od onog koji udara u leđa i nosi napred…

  3. otilija kaže:

    teško je boriti se sa sobom, makar duvao i povetarac. tačno da on može da raspiri vatru. ali ne može sve da izgori … ako nema ničeg drugog, suze će je ugastiti… o, kakvo je to olakšanje!

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s